Imbema brengt twee nieuwe spatschermpijpen

Imbema introduceert twee nieuwe spatschermpijpen van de topmerken Bawer en Lago. Beiden kenmerken zich door een hoge duurzaamheid voor een lange standtijd. De rechte spatschermpijp van Bawer is gemaakt van technopolymeer kunststof.

De gebogen pijp van Lago is van ongelast, naadloos getrokken staal. Beiden zijn lichter en sterker, dan wat er tot nu toe op de markt verkrijgbaar is.

Spatschermpijpen krijgen nogal wat te verduren. Ze zitten in weer, wind en nattigheid. En zijn continu onderhevig aan schokken en trillingen. Niet zo gek dus dat deze spatschermpijpen aan hoge eisen moeten voldoen en leveranciers continue op zoek zijn naar sterkere en duurzamere oplossingen. Want zelfs een simpel onderdeel als een spatschermpijp is voor verbetering vatbaar. 

Bawer Fender coupling 

Zo heeft topmerk Bawer, u weet wel van de RVS gereedschapskisten, sinds kort de Bawer Fender draagpijp ontwikkeld. Een spatschermpijp van technopolymeer, een bijzonder lichte, sterke en vormvaste kunststof. Eigenlijk een hele logische ontwikkeling; want om precies dezelfde redenen zijn de spatschermen zelf ook van kunststof. 

De kunststof draagpijp heeft de gebruikelijke standaard diameter van 42 mm en is daardoor lichter dan een stalen versie. Het grote voordeel van een kunststof spatschermpijp is dat er geen metaalmoeheid door hoogfrequente trillingen kan ontstaan, wat de levensduur ten goede komt. Hij is eenvoudig in te korten op de juiste lengte, zonder dat er een nabehandeling tegen roest nodig is. Ook is de draagpijp snel met één centrale bout te bevestigen en geschikt voor praktisch elk bestaand spatscherm. De speciale nokken op de buis voorkomen dat het spatscherm zijdelings kan schuiven en draaien. De bijbehorende kunststof spatschermsteunen dragen bij aan een compleet roestvrije constructie. 

Lago Toobee spatschermpijp

Naast de Bawer draagpijp introducteert Imbema van haar Italiaanse partner Lago de Toobee spatschermpijp. Een stalen buis, waarvan de flens niet gelast maar getrompt is. Dat kan omdat de buis naadloos getrokken is. Hierdoor is de spatschermpijp veel sterker, stijver en lichter. Omdat de pijp niet meer wordt gelast, is er minder materiaal nodig en weegt de spatschermpijp ruim 20% minder dan een vergelijkbare traditionele spatschermpijp van Lago. De Toobee is uitgebreid getest op vibraties en heeft een grote chemische weerstand tegen inwerkend vuil en zout. Hij is verkrijgbaar als rechte buis en in dubbel gebogen vorm. De stalen conische spanbus met M16 draadgat draagt bij aan een eenvoudige en snelle montage. De Toobee spatschermpijpen zijn verzinkt of zwart gepoedercoat te bestellen.

 

 

 

 

DEEL HET