IAA2020 gaat niet door

De IAA Nutzfahrzeuge 2020 in Hannover is wegens het Corona virus afgelast. Dat melden verschillende standhouders desgevraagd aan de redactie. Of- en wanneer er een nieuwe datum gezocht wordt is nog niet bekend.

De laatste weken peilden we de mening van de verschillende merken over hun deelname aan aan van de grootste bedrijfswagenshow ter wereld. Los van de zorgen over de gezondheidsrisico's van de standbemanning en de 'anderhalve meter' regels is de vakbeurs namelijk een enorme financiële aderlating voor de merken. Nu door de crisis alle merken zonder uitzondering zwaar getroffen worden was de bereidheid om tonnen, of soms zelfs miljoenen te investeren in de beurs al tot het vriespunt gedaald bij veel merken. Naar verluid konden merken tot eind deze maand zich nog terugtrekken, maar niet zonder een boeteclausule.

De meeste deelnemers zaten dan ook te wachten op een officiële afgelasting van de beurs, en die is er nu. Naar verwachting komt de organiserende VDA later vandaag met een officieel persbericht.

DEEL HET