Hybride variant Thermo King SLXi in productie

Thermo King lanceert de SLXi Hybrid, een innovatieve koelunit voor opleggers die ontwikkeld is om het milieu minder te belasten en gebruikskosten terug te brengen. In 2016 werd de nieuwe unit geïntroduceerd als een concept, maar nu is het een officieel onderdeel van het SLXi-portfolio.

De Thermo King SLXi Hybrid maakt gebruik van een Frigoblock EnviroDrive-pakket. Dit pakket bevat een generator die geïnstalleerd is op de trekkermotor, gecombineerd met een omvormersysteem dat constant elektrische stroom toevoert. Deze werkt elektrisch zowel indien aangesloten op een driefasen stroomvoeding op het laadplatform als onderweg. Deze technologie maakt het volgens Thermo King mogelijk om de dieselmotor van de koelunit tijdens leveringen uit te zetten voor minimale impact op de omgeving, hetzij in stads- of  winkelomgevingen. Transportbedrijven kunnen op deze manier flexibeler werken. De dieselmotor kan op elk gewenst moment opnieuw worden gestart en zorgt ervoor dat de unit steeds zijn volledige autonomie kan behouden.

De nieuwe hybride technologie van Thermo King en Frigoblock kan worden geïnstalleerd op SLXi opleggers die al in gebruik zijn wat resulteert in nog meer flexibiliteit. Eén trekker kan meerdere hybride opleggers trekken en klanten kunnen gemakkelijk hun bestaande wagenpark met de hybride technologie upgraden bij een van de honderden geautoriseerde dealers en service centra van Thermo King in heel Europa.

Thermo King en Frigoblock hebben nauw samengewerkt met hun Duitse dealers, die beide in Dortmund gevestigd zijn, om de unit grondig en praktijkgericht te testen. De laatste paar maanden hebben trekkers en opleggers, die uitgerust zijn met het SLXi Hybrid systeem, verschillende bevroren en temperatuurgevoelige verse producten en planten vervoerd tussen Duitsland, Nederland en België.

Tijdens de 8 weken durende test slechts moest volgens een der testdeelnemers slechts één keer opnieuw worden bijgetankt. Vergeleken met een standaard koelunit, die gemiddeld elke 1,5 tot 2 weken moet worden bijgevuld, is dit dus vooruitgang. De klant merkte tegelijkertijd op dat de trekker slechts 0,6 liter per 100 kilometer extra brandstof verbruikt.

Verder was er bij continue hoge capaciteit van de unit volgens Thermo King sprake van een zeer nauwkeurige temperatuurcontrole en een betere luchtcirculatie. Dit zorgde volgens Thermo King voor de ideale omstandigheden in het temperatuurgecontroleerde compartiment voor het transport van gevoelige producten en bracht daarbij een kostenvoordeel met zich mee bij het vervoeren van planten en bloemen. The SLXi Hybrid is onderdeel van het Thermo King SLXi-portfolio van koelunits met een of meerdere temperaturen voor opleggers.

 

 

DEEL HET