Hoekstra kan Van Hool trailers uit voorraad leveren

Sinds april 2020, toen het land als het ware stil stond als gevolg van een lockdown, verwierf Hoekstra Truck- & Trailerservice uit het Friese Grou het importschap van Van Hool trailers. In Hardenberg spraken we met Gilbert van Belzen, die voor Nederland de verkoop doet.

Het bedrijf is voortgekomen uit transporteur Hoekstra uit Idskenhuizen, die op zeker moment in 2001 de werkplaats van Kooiker overnam. “Vanuit die locatie begonnen we voor derden service te verlenen. Als gevolg van de coronaperikelen hebben we ervoor gekozen om nu in Hardenberg eens flink naar buiten te treden”, zegt Van Belzen. Het bedrijf is ook dealer van de meeneemheftruks van Terberg.

Specialiseren

Wetende dat Van Hool een uitgebreid traileraanbod heeft, legt Hoekstra zich in eerste instantie toe op gestuurde schuifzeiltrailers met de mogelijkheid van een meeneemheftruck. Verder biedt Hoekstra containerchassis van het Vlaamse merk aan. “Maar we kunnen ook klassieke schuifzeiltrailers leveren en boxtrailers. Als Hoekstra staan we op ons zelf, wat betekent dat we voor klanten maatwerk kunnen leveren zo dat gewenst zou zijn.”

Voorraad

Hoekstra heeft zich verzekerd van de nodige productieplaatsen op de fabriek van Van Hool. “Daarmee willen we proberen levertijden te verkorten. We hebben onlangs weer flink wat trailers besteld, waarmee we onze klanten op relatief korte termijn hopen te kunnen bedienen.” Gilbert van Belzen zegt dat Hoekstra ook huurmogelijkheden aanbiedt voor ondernemers die echt zitten te springen om laadruimte. “Dat biedt een mooie kans om Van Hool in de praktijk uit te proberen.”

DEEL HET