Hobur failliet verklaard

De rechtbank van Overijssel heeft trailerbouwer Hobur BV uit Almelo failliet verklaard. Hoewel er een goede orderportefeuille is op dit moment zijn alle werkzaamheden gestaakt. Op dit moment staan er nog 20 trailers in opbouw waarvan een aantal vrijwel klaar voor aflevering.

Hobur was gespecialiseerd in de bouw van tanktrailers en aanhangwagens voor het vervoer van de meest uiteenlopende vloeibare gassen zoals stikstof, kooldioxide en LPG. Het bedrijf begon in de jaren zestig en werd tien jaar geleden overgenomen door het Chinese CIMC. Volgens curator Mr. Bleker is er sinds dien vrijwel geen sturing geweest en kreeg het bedrijf niet de aandacht die het verdiende en die het nodig had. 

Op het moment van het faillisement werkten er 13 medewerkers bij het bedrijf waarvan het merendeel al decenia lang werkzaam waren bij Hobur. Er zijn op dit moment nog geen overnamekandidaten voor het volgens de heer Bleker beslist levensvatbare Hobur. Belangstellende kunnen zich melden via bleker@danielhuisman.nl  

DEEL HET