Hiab komt met elektrische meeneemheftruck van Moffett

Hiab, onderdeel van Cargotec, lanceert de Moffett E4 NX, de nieuwe generatie E-serie elektrische heftrucks en volgens het bedrijf 's werelds eerste volledig elektrische, 3-wielaangedreven meeneemheftruck.

De nieuwe emissievrije meeneemheftruck wordt aangedreven door een elektromotor gevoed door lithium-ionaccu’s, en heeft geheel nieuwe bedieningsmogelijkheden zoals de nieuwe HMI (Human Machine Interface) voor de weergave van accucapaciteit, machineprestaties en service-informatie. De meeneemheftruck kan worden opgeladen via een gewoon huishoudelijk stopcontact of via een 30A-aansluiting voor snelladen, maar ook op de vrachtwagen, onderweg naar de volgende klus.

Meerdere modellen

Van de nieuwe Moffett E-serie, komen vier E4 NX-modellen beschikbaar. Deze meeneemheftrucks zijn volgens Hiab ook vele malen comfortabeler en veiliger voor de bedienaar: ze is vrijwel geruisloos en genereert minder trilling dan een dieselequivalent. Dankzij het lage geluidsniveau kan de E-serie worden bediend zonder oordopjes waardoor de bestuurder gevaar niet alleen kan zien, maar ook horen. De E-serie is ook 's nachts inzetbaar voor de aflevering van vracht binnen magazijnen.

De totale eigendomskosten zijn lager dan voor een equivalent dieselmodel, zegt Hiab. De E-serie wordt elektrisch aangedreven en de servicekosten zijn lager. De E-serie is ontwikkeld met minder bewegende onderdelen, waardoor er minder servicetijd is benodigd en de kosten van reserve-onderdelen eveneens lager zijn.

“De Moffett E-serie is de natuurlijke keuze voor klanten die moeten opereren in emissie-arme zones, 's nachts moeten werken of duurzaamheidsdoelstellingen moeten halen. Omdat de E-serie echter goedkoper, veiliger en comfortabeler in het gebruik is, denken we dat ze populair zal blijken te zijn bij klanten in uiteenlopende sectoren. We zijn er zeker van dat bestuurders het werk in een uitstootvrije omgeving zullen waarderen en het prettig zullen vinden te kunnen horen wat er om hen heen gebeurt”, zegt Jann Hansen van Hiab.

De Moffett E-serie beschikt over ingebouwde connectiviteit, zodat de eigenaren toegang hebben tot Hiab's HiConnect™. HiConnect controleert meer dan 100 machineparameters. Een aantal parameters wordt weergegeven op de HMI; het volledige gegevensbereik is echter beschikbaar via het HiConnect-webportaal. Parameters variëren van accucapaciteit tot leveringsroute en -tijd, veiligheidsmeldingen voor de bestuurder en servicemeldingen.

DEEL HET