Hertoghs carrosserie voor Berendsen

 

Berendsen, één van de grootste Europese dienstverleners in textielbeheer, heeft een fraaie Hertoghs combinatie in bedrijf genomen.

Het gaat om een twee gesloten carrosserieën op basis van een Volvo FM die geleverd werd door Harbers Trucks uit Apeldoorn.

De fundatie van de  motorwagencarrosserie is een ultra plat en sterk grondraam uit lasergesneden profielen van hoogwaardig staal. Aan de achterzijde een solide RVS achterportaal geschikt voor een achtersluitende laadklep. In het portaal hangt een uit plywood vervaardigd topluik voorzien van "Spring-Up" veren. De wanden en het kopschot is opgetrokken uit 21 mm. dikke  plywood panelen. Hierop is een aluminium getoogde dakconstructie aangebracht waarop een lichtdoorlatende polyester dakbeplating verlijmd is.  De laadvloer is opgebouwd uit 27 mm. dikke watervast verlijmde vloerplaten met een marothaan polyurethaan topvloer met anti-slip grit ingestrooid.

De motorwagen is aan de achterzijde voorzien van een onderbouwkoppeling in een stalen constructie, voorzien van een pneumatische bediening met een controle lamp in de cabine. Eveneens aan de achterzijde een Dhollandia achtersluitende laadklep met een hefvermogen van maar liefts 3.000 kg.

De Hertoghs aanhangwagen is voorzien van een vaste trekboom, 2 9-tons SAF assen met trommelremmen en een robuust grondraam met u-randprofiel waarop een staalplaat is aangebracht voor extra sterkte (kuipconstructie).

Op de aanhangwagen een plywood gesloten carrosserie in dezelfde uitvoering als op de motorwagen, echter nu uitgerust met een set vlakke achterdeuren met dubbele onderbouwsluitingen. Aan de achterzijde een Dhollandia onderschuivende laadklep, die stroom krijgt van een separaat op de aanhanger gemonteerde accuset.

 

 

DEEL HET