Heiwo LZV combinaties voor Nabuurs

Nabuurs Supply Chain Management heeft een order geplaatst bij Heiwo in Wolvega. Het gaat om twee LZV combinaties en twee, twee- assige gestuurde city trailers.

De keuze voor het nieuwe materiaal viel op Heiwo. Fleetmanager Dolf Hubertus van Nabuurs legt uit: ,,Wij zochten naar trailers met een lange levensduur maar ook naar maatwerk. Met name bij onze LZV combinaties liepen we tegen bepaalde dingen aan die we anders wilden hebben. Bij Heiwo waren ze uitstekend in staat om aan onze wensen te voldoen.’’

Een voorbeeld van zo’n aanpassing is de vangmuil koppeling achter de trailers. Die kan eenvoudig vanaf de zijkant bediend worden, zonder dat de chauffeur er onder hoeft te kruipen. De leidingen en kabels naar de aanhangwagen worden begeleid aan een verend opgehangen geleiderail waardoor deze niet over het wegdek kunnen slepen.

Oplegger met middenas- aanhanger

Er is gekozen voor opleggers met daar achter een middenas- aanhangwagen. Dolf Hubertus: ,,Wij hebben door de jaren heen gereden met allerlei LZV configuraties maar dit concept bevalt ons het beste. Deze voertuigen rijden tussen ons DC in Oosterhout en de grote supermarkt DC’s en dan is dit voor ons de ideale combinatie.’’

Er is gekozen voor middenas- aanhangwagens met een doorlaad mogelijkheid. Daarvoor zijn er harmonica deuren aangebracht in zowel de voorzijde van de aanhangwagens als in de opleggers. De interieurs zijn afgewerkt met dubbele rijen profielen voor ladingzekering, met daartussen een plaat als bescherming van de zijwanden.

De carrosserieën zijn geisoleerd uitgevoerd en zijn voorzien van een speciaal hoekprofiel aan de voorzijde. Dat is dubbelwandig RVS en heeft een afschuining aan de voorzijde. Daardoor is er in het interieur net wat meer ruimte, waardoor een palletwagen bijvoorbeeld mee kan waar dat anders net niet kan.

DEEL HET