Heiwo levert twee multitemp trailers aan Detailresult

Detailresult Logistiek, het logistieke bedrijf van de supermarktketens Dirk van den Broek en DekaMarkt, heeft twee Heiwo trailers in de vloot opgenomen. Het betreft om een koel- en vriestrailer en een geconditioneerde citytrailer. Beide trailers zijn uitgerust met een cryogeen koelsysteem. Detailresult Logistiek verzorgt de complete logistiek en opslag voor genoemde supermarktbedrijven, voor Dirck III Slijterijen en voor Deka Tuin vestigingen. Hierbij gaat het om de bevoorrading van ruim 240 winkels. 

De trailers zijn een typisch voorbeeld van maatwerk zoals Heiwo er bekend om staat. Beide trailers zijn twee-assers en zijn in multitemp uitgevoerd. Dit houdt in dat er van binnen een verplaatsbaar tussenschot is aangebracht. De cryogene koeling staat bekend als milieuvriendelijk, er komt geen dieselmotor aan te pas en het systeem werkt op CO2. De tank voor dit systeem kan door Heiwo hoger worden ingebouwd in het chassis dan bij de concurrent, een reden waarom Detailresult nu voor Heiwo kiest. Ondanks een cryogeen koelsysteem, behoudt de chauffeur een relatief grote bodemvrijheid, aldus Heiwo. 

Een ander kenmerk van de nieuwe trailers is de zogeheten zij losplaat. Daarmee kan de chauffeur tijd besparen en kan hij lastige stoepranden vermijden wanneer er rolcontainers gelost moeten worden. De plaat wordt aan de zijkant van de laadklep aangebracht en wordt veilig aan de achterkant van de trailer opgeborgen.

 

DEEL HET