Heiwo levert NTM combinaties aan J.P. Vis&Zn.

J.P. Vis&Zn uit Kwintsheul heeft twee Volvo FH16 bakwagens als basis voor twee combinaties met NTM laadbakken in gebruik genomen. 

De laadbakken van het Finse NTM zijn aan één zijde te openen door middel van deuren. De andere kant is gesloten. Dit type laadbakken komt in Scandinavië veelvuldig voor, en dat is dan ook de wekelijkse bestemming voor deze combinaties. 

In ons land is Carrosseriefabriek Heiwo importeur van NTM en de laadbakken zijn dan ook bij Heiwo opgebouwd. De carrosserieën komen per dieplader uit Finland waarna alles in Wolvega werd opgebouwd. Het aanhangwagen chassis is van het eigen Heiwo merk. 

Extra aandacht is er besteed aan de aansluitingen voor de aanhangwagens. Die zijn zodanig aangebracht dat de chauffeur er heel eenvoudig bij kan. verder is er optimaal gebruik gemaakt van de ruimte onder het aanhangwagen chassis. Daar zijn allerlei kisten aangebracht. 

De Volvo bakwagens zijn van het type FH16 750. Deze bakwagens worden in Zweden tevens ingezet voor het trekken van dolly's met 13,60 opleggers. De carrosserieën zijn voorzien van onderbouw-koelunits van Thermo King.

DEEL HET