Heiwo investeert in dit corona jaar

Carrosseriefabriek Heiwo BV heeft, net als eigenlijk iedereen een aardige deuk opgelopen tijdens de corona crisis maar ontslagen zijn uitgebleven. Heiwo besloot juist vooruit te kijken en investeert in de toekomst. Wij spraken Edward Verhoeve van Heiwo over de crisis en hoe het verder gaat met het bedrijf.

,,Wij kregen in het begin van de crisis te maken met annuleringen van orders,  terwijl andere orders tijdelijk even geparkeerd werden. Daarnaast ontvingen wij gedurende 8 weken geen nieuwe opdrachten. Dat betekende een enorme dip in onze bedrijfsvoering maar we zijn er in geslaagd om iedereen aan het werk te houden. Vakbekwame mensen zijn schaars en die wil je behouden voor je bedrijf, en daar zijn we in geslaagd. We hebben tijdens de corona tijd op een laag productie niveau door kunnen werken en de overige tijd gebruikt om het bedrijf een hele opknapbeurt te geven. Overal is gewerkt aan onderhoud zoals schilderwerk, het afwerken van wanden en het optimaliseren van de workflow in de hallen. Daarmee hebben we iedereen aan het werk kunnen houden’’.

Nieuwbouw Maasdijk

Heiwo zit midden in een investeringsplan met diverse nieuwe productie machines, waaronder een nieuwe, 320 cm brede kantbank, een nieuwe CNC gestuurde freesmachine voor de schuimplaten en een nieuwe CNC gestuurde snijmachine voor de polyester binnen en buiten platen.. Daar komt later dit jaar nog een CNC gestuurde zaagtafel bij die tot lengtes van 15 meter kan verwerken. ,,We blijven investeren in de toekomst en dat doen we ook in Maasdijk. Daar gaan we van start met de nieuwbouw. Op en steenworp afstand van de huidige locatie hebben we 75000 vierkante meter grond aangeschaft waar we ook een compleet nieuwe servicevestiging op gaan bouwen. Daarmee kunnen we onze relaties in het Westland vanaf eind volgend jaar nog beter bedienen’’.

Vertrouwen in de toekomst

De investeringen getuigen van een groot vertrouwen in de toekomst. Verhoeve: ,,Wij hebben een kwalitatief hoogwaardig product wat zijn plek op de markt verdient. Steeds meer klanten herkennen de kwaliteit van onze carrosserieën. De Heiwo trailers gaan aantoonbaar lang mee en zijn bestand tegen het zware distributiewerk met elektrische palletwagens. Daarmee wordt er een ware aanslag gedaan op de zijwanden en het kopschot en daar kan een Heiwo tegen. Verder houden onze trailers veel beter hun isolerende waarde vast dan andere producten in de markt. Het door ons gebruikte grijze schuim zorgt voor tien procent betere isolatiewaarden en dat resulteert ook in lagere brandstofkosten voor de koeling. Verder zijn we nu ook in staat om gekoelde trailers te bouwen met een inwendige breedte van 251 cm’’.

Sinds juni is de order intake weer op gang gekomen, en inmiddels loopt de productieplanning al weer tot maart 2021. ,,Een aantal  orders die on hold stonden worden nu uitgevoerd, en we hebben ook grote mooie nieuwe orders binnen gehaald. Het lijkt erop dat we dit jaar toch met een positief gevoel zullen gaan afsluiten, en daarmee hebben we de crisis heel goed overleefd. Voor de nabije toekomst is het moeilijk om voorspellingen te doen maar gezien de order intake hebben wij er het volste vertrouwen in’’ aldus een optimistische Verhoeve.

DEEL HET