Heiwo doorlaadcombi voor G.S. van den IJssel

Carrosseriebouwer Heiwo heeft een fraaie doorlaadcombi op de weg gezet voor G.S. van den IJssel. Deze combi gaat plantenvervoer doen voor Overdevest plantenexport uit Bleiswijk.

Heiwo heeft de combi uitgerust met een doorlaadsysteem, wat laad- en lostijden verkort. Er werd een geïsoleerde laadbak van 8150 mm gebouwd op het Volvo 6x2 chassis. De bak werd afgewerkt met driedelige achterdeuren, om het doorladen mogelijk te maken. Onder de laadvloer bevindt zich een Webasto warmwater verwarmer met dubbele blower. De warme lucht wordt uitgeblazen via het kopschot door openingen aan de onderzijde én door de zijwanden achterzijde . Onder de laadvloer bevinden zich ook de accu's om een en ander aan te drijven.

Bij de twee-assige middenas aanhanger is van een zelfde constructie uitgegaan. Ook hier dus de verwarming van Webasto en de accu's. Motorwagen en aanhanger zijn ook uitgerust met een Dhollandia onderschuiflaadklep. Beide opbouwen zijn met LED-verlichting uitgevoerd en hulpmiddelen om de lading vast te zetten.

Reclame en spuitwerk van het geheel zijn verzorgd door Visser uit Berkel en Rodenrijs.

DEEL HET