Heiwo breidt productie uit

Om te kunnen voldoen aan de gestegen vraag en om de levertijden te verkorten, vergroot Heiwo stapsgewijs de productie. Worden er nu nog acht opbouwen per week geproduceerd, vanaf april worden dat er negen en vanaf de zomer tien.

Heiwo zegt over de juiste personeelscapaciteit te beschikken om de productieverhoging door te kunnen voeren. Die verhoging komt op een moment waarop Heiwo nieuwe materialen introduceert die leiden tot een betere isolatie van de zijwanden en de vloeren van hun geconditioneerde opbouwen. Met het nieuwe type schuim verbetert de Lambda-waarde van de isolatie zodanig, dat er sprake is van een tien procent betere isolatie van ons eindproduct.                                                                       

"Onze klanten vinden dan een besparing terug in het brandstofverbruik van hun koelmachine," zegt Edward Verhoeve van Heiwo. Het mooie is, dat de wanden dezelfde dikte houden en dat de prijs van ons eindproduct niet verhoogd hoeft te worden. De besparing komt dus rechtstreeks ten goede aan het rendement van onze klanten. Opbouwen die Heiwo nu produceert worden per direct met het nieuwe materiaal uitgerust. 

Dikker

Verhoeve zegt te verwachten dat klanten ondanks het betere isolatiemateriaal in toenemende mate zullen kiezen voor nog dikkere wanden van geïsoleerde opbouw. We hebben dat gezien bij Detailresult, waardoor de isolatieaarde nog verder toeneemt en er dus minder energie nodig is om te koelen. En dus minder CO2 uitstoot.

Een andere trend die Verhoeve ziet is dat er steeds meer opbouwen worden verkocht met lengteschotten en verplaatsbare tussenwanden. Door de toepassing van een multitemp koelmachines worden dan 2 of zelfs 3 verschillende temperatuurzones gecreëerd. 

DEEL HET