Heiwo breidt productie geleidelijk uit

Carrosseriefabrikant Heiwo uit Wolvega gaat de productie wederom een stukje uitbreiden. Nu maakt het bedrijf zeven à acht koel opbouwen per week. Heiwo wil eerst enkele nieuwe machines in gebruik nemen, eer de productie verder wordt vergroot.

Heiwo heeft in nieuwe machines geïnvesteerd. Zo is er al een nieuwe CNC freesmachine aangeschaft. Aan het eind van het jaar komt er een nieuwe machine die polyester delen exact op maat kan snijden.  Die machine is geheel computergestuurd en dat vereist dat een en ander op de bestaande productielijn wordt afgestemd en geprogrammeerd. Afhankelijk van de markt overweegt Heiwo om verder te investeren op machines om verdere groei mogelijk te maken.

Heiwo is min of meer gedwongen door deze investeringen als gevolg van het succes van de laatste jaren. Dat heeft geleid tot grotere orders, van bijvoorbeeld vijftig koeltrailers in één keer. Ook weten bedrijven met grotere vloten Heiwo beter te vinden, met name uit de retailwereld. De fabriek heeft nu 120 man in dienst, maar het invullen van vacatures valt niet mee. "Dat is ook een reden waarom we meer in machines investeren", zegt Edward Verhoeve van Heiwo.

Heiwo wil koste wat het kost de kwaliteit op een hoog niveau houden om de kwaliteit die de klanten gewend zijn, te kunnen garanderen. "Dat is de oorzaak van onze groei. We geven onverminderd acht jaar garantie op onze opbouwen. Een voorbeeld hiervan is een doorontwikkeling van het door Heiwo toegepaste isolatieschuim, de zogenaamde Labda waarde hiervan is verbeterd en geeft een 10% hogere isolatiewaarde.

Verhoeve denkt dat klanten nog beter af zijn wanneer ze daar waar het kan, een opbouw bestellen met zijwanden met een dikte van 60 millimeter. "De ervaring heeft geleerd dat klanten die dat doen, flink besparen op hun brandstofrekening van de koelmotor.”

Daarnaast wil Heiwo de klanten een mogelijkheid bieden om in Wolvega na 9 jaar een pull-down test te laten uitvoeren waardoor het ATP certificaat voor 3 jaar weer verlengd zou kunnen worden.

DEEL HET