Heisterkamp Trailer Rental & Leasing breidt uit met 400 trailers

Heisterkamp heeft de lease- en verhuurvloot uitgebreid met 400 nieuwe trailers. De totale omvang van de vloot is inmiddels gegroeid tot ca. 5.000 trailers.

De nieuwe trailers gaan in alle landen ingezet worden waar Heisterkamp Trailer Verhuur actief is. Denk aan Nederland, Duitsland, België, Spanje en Zweden. Heisterkamp verdeelde de order grotendeels over de leveranciers Krone en Schmitz Cargobull. Volgens General Manager Bart Peters gaat het om een groot aantal gangbare varianten. “In eerste instantie natuurlijk kastentrailers, maar ook koeltrailers en schuifzeiltrailers”. De kastentrailer worden zowel besteld als standaard maar ook als doublestock en een groot aantal is voorzien van een ondervouw laadklep. De koeltrailers hebben allemaal een binnenhoogte van 2.70m en zijn bloemenbreed, daarnaast zijn ze voorzien van o.a. palletkist, rails in het dak, ferry-ogen, 2 rails in de wand, temperatuursensoren en worden optioneel met laadklep geleverd. De koeltrailers zijn speciaal voor het groente & fruit en bloemen transport. Qua schuifzeiltrailers wordt er veel geïnvesteerd in standard trailers, maar ook in Huckepack, omdat ze bij Heisterkamp zien dat dit verkeer sterk toeneemt.

Thermo King

De koeltrailers zijn uitgerust met Thermo King koelmachines met Bluebox. “Daar hebben we goede ervaringen mee. Belangrijk is ook dat we met Thermo King de gewenste afspraken hebben kunnen maken met betrekking tot service en onderhoud”, aldus Peters. Voor de assen vertrouwt Heisterkamp op BPW, maar ook op de eigen assen van Krone en Schmitz. Heisterkamp heeft een eigen online platform ontwikkeld, waarbij de trailers gevolgd kunnen worden, maar ook de temperatuur uitgelezen kan worden. “Via het platform kun je ook de trailer document downloaden en onze eigen 24/7 breakdown service inschakelen die beschikt over een netwerk van meer dan 15.000 internationale werkplaatsen. Het platform is ontwikkeld om klant te ontzorgen en het voordeel is ook dat trailers van derden kunnen toevoegen voor de klant, zodat ze maar met één platform hoeven te werken”, aldus Peters.

De nieuwe trailers zullen vanaf 11 januari klaar staan voor de verhuur.  

DEEL HET