Heisterkamp Techniek keurt nu ook autolaadkranen

Heisterkamp Techniek uit Oldenzaal kan sinds kort ook autolaadkranen keuren en/of repareren.Het keuren van laadkleppen, en soortgelijke hydrauliek deed Heisterkamp al.

Heisterkamp Techniek, dat bestaat uit truckservice, trailerservice en schadeherstel, heeft “one stop shopping” als doelstelling voor haar klanten. De vraag naar een complete voertuigkeuring was dus niet aan dovemans oren gericht. Dit werd door deze dienstverlener op truck-, en trailerservicegebied accuraat opgepakt.

Heisterkamp Techniek heeft zes monteurs laten certificeren voor het keuren van autolaadkranen. Verplicht is om alle autolaadkranen (NEN-EN12999) met een bedrijfslast van twee tonmeter jaarlijks te laten keuren. Daarnaast hebben kranen met een bedrijfslastmoment van tien tonmeter of meer een keuringsplicht van eens per twee jaar door een ALK keurmeester.

Eens in de twee jaar moet de kraan die gebruikt wordt voor hijswerkzaamheden (NEN-EN13000) TCVT gekeurd worden. Wordt de kraan gebruikt voor het laden en lossen van de laadbak (NEN-EN12999), dan volstaat een jaarlijkse keuring. Voor die bedrijven die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan, zegt Heisterkamp, maakt het bedrijf graag een afspraak voor het keuren van de ALK.

Indien de betreffende kraan niet meer is voorzien van een kraanboek, dan kan Heisterkamp dit ook voor de klant regelen.

DEEL HET