Heisterkamp: ‘langere huurcontracten’

Het gaat weer beter met de economie, merkt bijvoorbeeld trailerverhuurder Heisterkamp, doordat de duur van de aangevraagde contracten langer wordt. Het bedrijf beschouwt zichzelf als een ‘transportsupermarkt’ waar in de meeste takken van dienstverlening, meer vraag van klanten te bespeuren valt. Dat meldt Aftersales Truck, dat sprak met Rick Kruse en Robert Kaptein.

Kruse ziet een duidelijke trend naar langere huur- en leasecontracten. Daarbij is er goed beschouwd geen sprake meer van huur, maar van lease. De contractduur loopt op naar drie tot zelfs zeven jaar. “Wanneer je kijkt naar de ontwikkelingen in markt en maatschappij, dan is dat niet zo vreemd. Banken staan niet te springen om in de transportsector te investeren, maar de markt trekt aan en de volumes lopen op. Klanten bestellen meer vrachten. Veel bedrijven beseffen dat wij dichter bij de markt staan dan menig andere financierende partij, dus komen ze bij ons. Wij kunnen ze op maat bedienen en de klant is van zijn financieringsonzekerheid verlost.”

De verhuurmaatschappij van Heisterkamp exploiteert een gemengde vloot van zo’n 1400 trailers, bestaande uit schuifzeilers, koelers en gesloten trailers. Hoewel het tijdens de ontmoeting pas januari is, merkt manager trailerverhuur Rick Kruse dat het in tegenstelling tot eerdere jaren al druk is. “Daardoor zijn we best optimistisch voor het verdere verloop van het jaar. Het plantenseizoen moet nog beginnen, maar toch is er duidelijk meer vraag naar rollend materieel dan vorig jaar om deze tijd.”

DEEL HET