Handzame scheidingswand van Lamberet

Het transport van goederen onder verschillende temperaturen (voeding of geneesmiddelen) vraagt om voertuigen die echt in staat zijn om tegelijkertijd verschillende temperaturen te beheren met een bereik van -28 graden Celsius tot +22 graden Celsius. De nieuwe scheidingswand van Lamberet sluit compartimenten perfect af, is moduleerbaar, en makkelijk verplaatsbaar door de chauffeur.

De nieuwe wand Ergowall voldoet volgens Lamberet aan al deze eisen en zou een echte technologische revolutie zijn in vergelijking met de bestaande systemen. Het Ergowall-systeem dat verbonden is met het voertuig is ATP-compatibel.

Het gebruik van innoverende materialen heeft het voor Lamberet mogelijk gemaakt om nieuwe prestatieniveaus te behalen. Schokvastheid en flexibiliteit bij belasting verminderen aanzienlijk de breukrisico’s, zegt de fabrikant. De compactheid van het systeem bevordert de doorgangshoogte om een optimalisatie van het nuttig volume mogelijk te maken en de lading te beveiligen. De gewichtsvermindering van 50 % (winst van 100 kg t.o.v. andere wanden) van het systeem komt het nuttig laadvermogen ten goede en heeft een positieve invloed op het verbruik, zegt Lamberet.

Details

Lamberet heeft op de IAA nog tal van andere details geïntroduceerd. Zoals een nieuw type trap, waarmee de chauffeur veiliger en eenvoudiger de trailer in kan komen. Flexibele, beweegbare achterlichten, en een nieuw type achterspoiler dat makkelijk inklapt wanneer de deuren open gaan.

Carrosserieën

Lamberet komt met tal van vernieuwingen in het lichte segment. Met name in zuidelijke landen worden veel meer bestelauto's verkocht met geïsoleerde laadruimten. Lamberet levert isolatiekits en heeft een telematicasysteem, MultiPlex geheten, op de markt gezet voor optimale controle van de lading tijdens het transport. Voor het middensegment van 7 tot 12 ton, komt Lamberet met een compleet nieuwe, geïsoleerde opbouw.

DEEL HET