Haldex wil ingaan op bod ZF

De Zweedse leverancier van trailer onderdelen Haldex heeft aangegeven, in te willen gaan op het overnamebod van ZF. Dit, ondanks dat branchegenoot Knorr zich haastte om een beter bod uit te brengen. De directie van Haldex legt dit echter naast zich neer.  

ZF biedt 110 Zweedse kroon per aandeel en ondanks dat Knorr zijn bod verhoogt naar 125 kroon, wil ZF hier niet mee verder. 

Samen met twee grootaandeelhouders zegt de bestuursvoorzitter van Haldex dat hij in wil gaan op het bod van ZF. In dat geval krijgt ZF er 17,06% van het aandelentotaal van Haldex bij.

Volgens Haldex past het aanbod van ZF het beste bij de groeiperspectieven van Haldex, zegt de onderneming in een verklaring. ''De expertises van ZF en Haldex overlappen elkaar in beperkte mate en er is weinig te vrezen in deze deal van bezwaren van kartelautoriteiten'', zegt Haldex. "Die kartelproblemen zijn er zeer waarschijnlijk wel wanneer Knorr Bremse Haldex zal overnemen.'' Haldex zegt zich bij deze beslissing nadrukkelijk te hebben laten adviseren door juristen die in deze materie gespecialiseerd zijn. Gevreesd wordt dat wanneer Knorr Bremse en Haldex tot een akkoord komen, er zeker zes maanden verloren zullen gaan 'of meer', om betrokken kartelautoriteiten tot een beslissing te laten komen.

 

DEEL HET