GRW neemt Schmitz Cargobull Toddin over

Het Zuid Afrikaanse GRW heeft de fabriek van Schmitz Cargobull in het voormalig Oost Duitse Toddin overgenomen. GRW is producent van silo en tanktrailers, en werkt al sinds 2017 samen met Schmitz Cargobull. Die laatste houdt een 40% aandeel in GRW Holdings.

De fabriek in Toddin werd door Schmitz Cargobull gebruikt voor de bouw van carrosserieën voor trucks. Deze productie zal overigens gewoon door blijven gaan op deze locatie. Daarnaast wil GRW hier tank- en silo opleggers bouwen en assembleren.

,,Met deze stap versterken we onze positie en ons merk GRW in Europa en geven we een signaal af voor onze commitment met Europa. Wij kunnen hierdoor sneller inspelen op specifieke vragen van onze Europese klanten en samen met Schmitz Cargobull ons portfolio aan producten en services uitbreiden’’ aldus CEO Gerhard van der Merwe van GRW.

De GRW tank en silo opleggers worden uitgerust met het TrailerConnect telematica systeem en zal in de toekomst worden uitgerust met Schmitz Cargobull Modulos wielophanging en Rotos assen. Daarnaast is GRW servicepartner voor Schmitz Cargobull voertuigen met betrekking tot reparatie en onderhoud.

DEEL HET