Grote brandstoftrailer op proef in Zweden

In het zuiden van Zweden trof BIGtruck tijdens reportagewerk deze reusachtige brandstoftrailer. Een praatje met de chauffeur leverde veel details op.

Voor Skanol, een Zweeds bedrijf dat rijdt voor brandstofhandelaar Preem was deze combinatie onderweg in de buurt van Helsingborg. De trailer is 17,5 meter lang en heeft een capaciteit van 56.000 liter brandstof. De combinatielengte bedraagt ruim twintig meter. De chauffeur heeft vijf compartimenten tot zijn beschikking, verschillend van omvang, waardoor hij zowel benzine als diesel mee kan nemen. met een volle lading kan hij twee tankstations per keer bevoorraden. De achterste as heeft een stuursysteem dat werkt met behulp van een sensor op de kingpin. De voorste as staat nogal ver naar voren. De chauffeur beaamde dit en vreest dat de banden op die as net aan de 80.000 kilometer zullen halen.

De proef met deze trailer duurt een maand of drie, maar verloopt volgens de chauffeur erg voorspoedig. Hij verwacht dat deze trailers meer gezien gaan worden bij zijn bedrijf. De fabrikant is het Deense HMK Bilcon, een specialist in het vervoer van brandstoffen.  Doel van de grote trailer is het verminderen van het aantal vrachtwagenbewegingen. 

DEEL HET