Groeneveld op de BAUMA 2016

Groeneveld Lubrication Systems presenteert in hal 4C tijdens de BAUMA het complete programma automatische smering, Oilmaster oliemanagement en Greensight veiligheidsystemen.

Voor Groeneveld is de wereldwijde markt voor grondverzet- bouw- en mining machines van groot belang. Daarnaast biedt Groeneveld alle genoemde systemen uiteraard aan voor trucks en getrokken materieel.

Groeneveld systemen worden door vooraanstaande OEM's opgebouwd maar ook de after-market is belangrijk voor het merk. De stand van Groeneveld in hal 4C op nummer 133 is vlak bij de stand van één van de grootste OEM klanten van het bedrijf, Volvo Construction Equipment. Groeneveld ziet een sterk stijgende groei in de wereldwijde markt voor smeersystemen, Oilmaster en Greensight obstacle detection systemen. De groei vindt plaats op allerlei deelmarkten zoals in de bouw, maar ook in port equipment en intern transportmaterieel.

Nieuw bij Groeneveld zijn een aantal twin-leiding systemen voor grote machines maar ook het TriPlus systeem voor het individueel aansturen van drie aparte smeercircuits is nieuw. Dit systeem is bijvoorbeeld optimaal voor mobiele kranen, betonmixers of betonpompen.

Niet nieuw maar wel steeds populairder is het Oilmaster systeem van Groeneveld. Dit systeem wat al in de eerste Actros trucks gemonteerd was houdt automatisch het smeerolie niveau op peil. Dit is vooral ideaal voor machines die volcontinu werken of voor power packs die op afgelegen locaties als stationaire motor staan te draaien voor bijvoorbeeld het opwekken van elektriciteit. Ook in het openbaar vervoer is de Oilmaster populair. Groeneveld is te zien in hal 4C op stand nummer 133.

 

DEEL HET