Gray & Adams levert wederom aan Bidfood

De Britse koeltrailerfabrikant Gray & Adams gaat vijftig nieuwe koelopbouwen leveren aan Bidfood. Beide bedrijven doen al zeker tien jaar zaken en zij hopen dat de naderende Brexit daar een zo gering mogelijke invloed op heeft.

 Kenmerk van de opbouw die Bidfood graag heeft is dat de tussenschotten in de lengte zijn  geplaatst. "Op die manier handhaven we een zo efficiënt mogelijke indeling en houden we de laad- en lostijden korter", aldus fleet,manager Jan-Willem Gosseling.  In de laadbak worden twee tussenschotten geplaatst. Zo kan geheel links één rolcontainer breed geladen worden, in het midden twee, en rechts eer eentje. Rol containers staan dus achter elkaar en chauffeur en planning kunnen variëren welk compartiment 'droog' blijft, in welke het koel blijft en welke  op een vriestemperatuur gehouden wordt. Hierbij is ook een snelle lostijd gewenst, omdat bij meerdere ritten er sprake is van 25 losadressen per rit.

In de afgelopen tien jaar heeft de kwaliteit van de Gray & Adams indruk gemaakt op Bidfood, dat om die reden koos voor een grote vervolgorder. Het wagenpark van Bidfood bestaat uit zo'n 400 trucks, meest bakwagens.

DEEL HET