Girteka in zee met Chereau trailers

Girteka, Europa's grootste logistiek dienstverlener met een eigen vloot van ruim 9000 opleggers gaat in het kader van de verduurzaming in zee met de Franse trailerbouwer Chereau.

De opleggers zijn voorzien van een aerodynamische kit van Chereau waardoor het brandstofverbruik gereduceerd wordt. Deze kit bestaat uit twee elementen: AeroTop, een 50 mm hoge dakspoiler die de luchtweerstand vermindert en tot 0,3 l/100 km bespaart; en AeroFlap, die is geïntegreerd in de sjabloon van de achterdeur en automatisch wordt ingezet door de deuren te openen of te sluiten. Voor dieselmotoren levert de combinatie van de twee technologieën bij 80 km/u een brandstofbesparing van 1,1 l/100 km op.

De door Chereau ontwikkelde aerodynamische apparaten zijn gemaakt van aluminium en werken autonoom. Aangezien Girteka al oplossingen heeft geïmplementeerd die het mogelijk maken om het brandstofverbruik en de emissies te verminderen op basis van de snelheid van vrachtwagens, en rekening houdend met de schaal van operaties, met zelfs de kleinste extra reductie moet Girteka dichter brengen bij de ambitieuze doelstelling van het koolstofvrij maken van het wegvervoer.

VIP Technologie

De nieuwe Chereau-opleggers zijn uitgerust met VIP-technologie (Vacuum Insulated Panel), die een winst van ongeveer 20% mogelijk maakt op het gebied van isolatie en het verbruik van de koelmotoren. Het vergroot ook het bereik van koelaanhangers met elektrische units op batterijen. Tests uitgevoerd in Frankrijk door Cemafroid en Chereau tonen aan dat bij langeafstandstransport het verbruik van de koelunit in verhouding staat tot het isolatieniveau, wat aanzienlijke winst oplevert bij voertuigen door de hoge isolatieprestaties.

De geteste oplegger, uitgerust met een langs- en verticaal ATD-C-railsysteem behaalde een record K-coëfficiënt van 0,27 in plaats van 0,37 met het klassieke Chereau-assortiment. Het Chereau Performance-assortiment heeft ook het vermogen om de temperatuur beter op peil te houden in geval van een probleem in de koeleenheid, bijvoorbeeld in geval van brandstofstoring, wat de eerste oorzaak is van temperatuurgeschillen. De geteste Performance oplegger heeft 12 uur nodig om van 0˚ naar 5˚ te gaan tegenover 4 uur voor de traditionele oplegger.

 

DEEL HET