Gerard Hoogendoorn overleden

Op 4 januari 2021 is dhr. Gerard Hoogendoorn op 84-jarige leeftijd overleden. Gerard was mede-oprichter van TRTA in 1982 en de eerste voorzitter.

Als piepjong vakjournalist leerde ik Gerard kennen in 1988, hij werkte toen al twintig jaar bij TIP, de onderneming waar hij tot zijn pensionering eind jaren negentig zou blijven. Hoogendoorn was als het ware het technisch geweten van TIP, maar ook van Transfrigoroute. Ik weet nog wel dat hij duidelijk van zich liet horen toen de eerste 45 voets containers in Nederland op een chassis vervoerd gingen worden.

TRTA

Hoogendoorn was niet verwonderlijk een van de oprichters van de TRTA. Met dit onafhankelijke orgaan kon hij met andere fleetowners een partij vormen om te overleggen met de RDW’s van deze wereld waar het ging om trailerzaken, denk aan de strekrem van destijds. Bij de TRTA werd hij opgevolgd door Peter Elkhuizen, op de foto links van Gerard.

Betreffende foto is gemaakt tijdens een reünie in 2019 in Garderen. Ik zal niet gauw vergeten dat ik het parkeerterrein op reed en er een wit Polootje voor me reed. Daar stapte Gerard uit, keek me aan, glimlachte want hij wist nog precies wie ik was. Ik had hem toen zeker al tien jaar niet meer gezien. Scherp tot het einde dus. Op de foto zien we verder ex-TRTA-voorzitters Tim van der Roest (rechts van Gerard) en uiterst rechts Richard Hoogendoorn.

Tim de Jong

DEEL HET