Geisoleerde asfaltkipper van Kögel

 

 

De Duitse trailerbouwer Kögel heeft een nieuwe generatie asfaltkippers ontwikkeld met een laadvolume van 24 kubieke meter. Het gaat om twee- en drie assige opleggers die voortaan als volledig geisoleerde asfaltkipper leverbaar zijn.

 

De bak van de nieuwe Kögel asfaltkipper is volgens de asfaltvoorschriften volledig geïsoleerd en uitgerust met een geïntegreerde vijf-punts-meettechniek en een temperatuurmeter incl. printer. Op het display verschijnen afwisselend de vijf afzonderlijke meetpunten en de gemiddelde temperatuur. Als isolatie dient een high-performance thermohardende isolatie, die speciaal geschikt is voor hoge temperaturen tot max. 200 °C. De buitenbeplating van de bak is net als het gehele voertuigchassis en de bak duurzaam tegen corrosie beschermd dankzij de Nano-Ceramic-technologie en de KTL-coating met daarbovenop een UV-deklaag. De temperatuursensoren kunnen gemakkelijk via plaatafdekkingen worden onderhouden. Voor de isolatie naar boven wordt een hittebestendig schuifdekzeil van polyurethaan gebruikt. De warmte-isolerende eigenschappen van de geheel geïsoleerde asfaltbak liggen boven de vereiste waarden. Dit zorgt voor een aanzienlijk verhoogde temperatuurstabiliteit van het asfalt.

 

De asfaltkipper beschikt over een 170 mm lange oversteek of asfaltklep. Zeker in combinatie met de naar boven zwenkende klepvergrendeling aan de stootbalk maakt dit eenvoudig en veilig werken mogelijk. Doordat de stootbalk naar boven opklapt vervuilt deze minder snel door het asfalt.

 

 

DEEL HET