Forse reorganisatie bij Nicolas

De Franse leverancier van equipment voor exceptioneel transport Nicolas, ondergaat een forse reorganisatie. Op 28 februari sluit de fabriek in het Franse Champs-sur-Yonne de poorten. Er wordt 73 man ontslagen, de overige 37 blijven aftersales diensten verlenen aan klanten die met de trailers van Nicolas rijden. TII Group onderstreept dat er van faillissement geen sprake is, wel dat er gereorganiseerd wordt. 

Relocatie productie

In een persbericht reageert TII Group, dat de productie van Nicolas naar de TII-vestigingen van Ulm en Pfedelbach wordt gehaald en dat de locatie in Frankrijk inderdaad zoals wij schreven een servicelocatie wordt, maar dan voor alle merken, niet alleen voor Nicolas. De productie hal(len) worden verkocht en TII Group verwacht dat het nu boventallig geworden personeel nieuw emplooi zal vinden bij de partij die de faciliteiten overneemt. Wanneer zoiets geschreven wordt, is er wellicht al een koper gevonden.  

TII Group wil bundelen

Nicholas bouwde vanuit Frankrijk uiteenlopende exceptioneel transport trailers, zowel voor toepassingen in windmolenvervoer als in veel zwaardere toepassingen. Ook op het gebied van SPMT en andere modules had Nicolas een naam hoog te houden. Het bedrijf werd opgericht in 1855 in het Franse Auxerre. De laatste jaren maakte Nicolas deel uit van de Duitse TII Groep, waarin diverse grote namen op het gebied van exceptioneel vervoer verenigd zijn. Denk aan klinkende namen zoals Scheuerle, Kamag, en het in India actieve TIIger. Ook deze bedrijven zijn actief met het zwaarste van het zwaarste equipment, ook met SPMT's. Bij de TII Group is 900 man werkzaam. 

Meest in het oog springend bij Nicolas was natuurlijk de Nicolas Tractomas zwaar transport trekker. Die leverde 1000 pk en dat schoot tenminste op in de projecten waarvan je er hier ook enkele op de foto ziet.   

 

DEEL HET