FBS bouwt 85 tons HIAB op Volvo 8x2

Bedrijfswagenservice FBS uit Apeldoorn heeft voor Sinke Transport uit Middelburg een Volvo FH 8x2 voorzien van een opbouw met een zware HIAB autolaadkraan. De 85 ton/meter autolaadkraan heeft een bereik van maar liefst 33 meter.

De gele Volvo is door FBS voorzien van een HIAB 858 E8 + JIB 150X-6 met jib. De opbouw van de kraan werd, net als de bouw van de rest van de opbouw uitgevoerd door FBS. De opbouw is voorzien van een waar RVS kistenkabinet met daarop een evenaar, aluminium schuifladder en werklampen. De RVS achterbumper is voorzien van LED verlichting, flitsers en werklampen. RVS spatschermen, opstap en kisten met twist-lock bevestigingen.

FBS heeft ook de schuifschotel gemonteerd op het chassis van de Volvo. Niet op de foto’s te zien is de afneembare ballastbak met aluminium kleppen. Mede door deze ballastbak is de Volvo multi-inzetbaar. In overleg met Sinke is de gehele aluminium traanbeplating rond de schuifschotel afgewerkt in het geel van de vrachtwagen, wat de Volvo een unieke look geeft.

DEEL HET