Faymonville trailers voor Jan van Dam

Hertoghs uit Roosendaal heeft twee Faymonville opleggers geleverd aan machinetransporteur Jan van Dam. Het gaat om een GigaMAX diepbedoplegger met pendelassen en een plateauoplegger van het type MAX210.

De GigaMAX diepbedoplegger is uitgerust met een geïntegreerde as in de zwanenhals. Dit compacte ontwerp kenmerkt zich door een geringe toename in het eigen gewicht en totale lengte. Tevens is deze oplegger uitgerust met een extra laag geconstrueerd diepbed met buitenliggende chassisdragers. Het diepbed is tot 13 meter uitschuifbaar en daarnaast met de meegeleverde verlengstukken voorzien van kamkoppelingen eenvoudig te verlengen tot een totale lengte van 18 meter.

Aan de achterzijde een asstel met 3 aslijnen bestaande uit hydraulische geveerde en gestuurde pendelassen. Het asstel is voorzien van een zeer ruime gieksleuf. Met een eigen gewicht van slechts 24 ton komt het nuttig laadvermogen van deze GigaMAX oplegger op een ruime 47 ton!

De plateauoplegger MAX210 heeft een laadvloerlengte van 13,6 meter, welke middels een uitschuifsysteem twee keer te verlengen is tot een maximale lengte van maar liefst 29 meter! Tussen het eerste en tweede deel is de oplegger voorzien van een vaste stalen tussentafel.

DEEL HET