Ewals test lichte Super Eco Combi met Volkswagen

Ewals Cargo Care uit Tegelen voert met Volkswagen tests uit met een Super Eco Combi. De bedoeling is om auto-onderdelen met een 32 meter combinatie aan te leveren bij een fabriek van Volkswagen in Zwickau-Mosel in het oosten van Duitsland.

Ewals is al langer voorvechter van een Super Eco Combi. Dit is een combinatie bestaande uit twee trailers, waardoor een combinatielengte van 32 meter ontstaat. In Nederland werd een proef uitgevoerd, maar de RDW was niet tevreden hierover en stond de SEC daarom niet toe op onze wegen, op basis van die ene proef.

Duurzaam vervoer

Echter Ewals en diens klant Volkswagen beseffen dat een combinatie bestaande uit twee trailers een duurzame oplossing is waardoor minder trucks en chauffeurs nodig zijn. Ander voordeel is dat in de auto-logistiek, zulke combinaties nooit aan een hoog totaalgewicht komen. Navraag bij Ewals Cargo Care leert dat de combinatie die voor Volkswagen rijdt, slechts 26 ton weegt. Het maximaal toegestane gewicht is veertig ton.  

Bredere inzet

De test bij Volkswagen laat volgens Ewals zien dat een bredere inzet zal leiden tot lagere logistieke kosten en een geringere belasting van het milieu, omdat er minder trucks nodig zijn.  

DEEL HET