Ewals gaat verder met Goodyear

Ewals Cargo Care heeft opnieuw gekozen voor Goodyear als leverancier van vrachtwagenbanden. Dat betekent een voortzetting van een inmiddels twintig jaar durende relatie. Menig huwelijk strandt eerder zullen we maar zeggen..

Het contract geldt voor heel Europa en behelst de levering van banden voor zo’n 3.000 opleggers en 550 trekkers, in combinatie met een volledig pakket van ondersteunende diensten voor vrachtwagenbanden onder de noemer Goodyear FleetFirst.

“Een compleet Europees servicepakket voor vrachtwagenbanden, gekoppeld aan een online-monitoringprogramma is precies wat we zochten. We zetten het partnerschap met Goodyear – dat al 20 jaar bestaat – dan ook graag voort”, aldus Bart Van Rens, Manager Ewals Fleetcontrol. “Wij werken vrij dynamisch met Goodyear samen. In het verleden hebben we al de krachten gebundeld bij de ontwikkeling van de 435/50R19.5-band en meer recent bij de invoering van de versie met ingebouwde RFID-chip. We zijn ervan overtuigd dat we onze banden dankzij het RFID-concept beter kunnen monitoren en dit zal logischerwijs de kosten drukken. Een andere grote stap voorwaarts bij de monitoring van ons wagenpark is de nieuwe registratiefunctie ‘eJob’ die Goodyear aanbiedt. Zo krijgen wij onmiddellijk informatie binnen over alle uitgevoerde werken: de medewerker voert gewoon de betreffende gegevens rechtstreeks op een pda in nadat de job uitgevoerd is, waar dan ook in Europa. Het stelt ons gerust dat ons partnerschap en onze samenwerking door de verlenging van ons contract met succes verzekerd zijn.”

De meeste opleggers van Ewals zijn megatrailers van 100 m3. Hiervoor levert Goodyear de KMAX T RFID (Radio Frequency Identity) 435/50R19.5-opleggerbanden met en ingebouwde microchips. Dit is een belangrijk aspect voor het bandenbeheer van Ewals aangezien de microchips een unieke interfaceverbinding maken met FleetOnlineSolutions, het online-bandenbeheerprogramma van Goodyear. 

De service voor Ewals wordt verstrekt door het Europese TruckForce-netwerk van Goodyear met meer dan 2.000 medewerkers en omvat ook de ServiceLine24h-pechverhelping en FleetOnlineSolutions, het innovatieve programma voor beheer van vrachtwagenbanden.

 

DEEL HET