Elenbaas levert kipperkraan combinatie

Voor de Jong en Zn uit Nieuw-Vossemeer heeft Carrosseriebedrijf Elenbaas deze kipperkraan combinatie gebouwd. De kipper en het hulpraam zijn volledig door Elenbaas zelf ontworpen, gebouwd en geconserveerd wat heeft geresulteerd in een strakke kipper met vierdelige aluminium zijschotten waarvan de onderste plank is opgevuld met hout, dit om beschadiging met de pallethaak te voorkomen.

De kipinstallatie bestaat uit twee onderwaartse cilinders met een capaciteit van 20 ton. De installatie is voorzien van aanhangwagen kiepventiel. De achterzijde wordt afgesloten door een scharnierbare achterklep die is voorzien van een graanschuif. Een ander kenmerk is de robuuste vloer van hardhout met tussen de vloerplanken omega profielen. De kipperbak en het hulpraam zijn in Sikkens drielagen systeem gezet en de contactvlakken zijn gescopeerd. Door juiste keuzes van materiaal en kraan blijft er nog een netto laadvermogen over van 14 ton.

De kraan is een Palfinger PK 19.001SLD5 A die een hydraulisch bereik heeft van 8,2 meter en dan nog een capaciteit van 2200 Kg. De kraan is voorzien van radiografische bediening met LED-uitlezing op de zender van alle actuele functies. De stabiliteitbewaking wordt geregeld door het unieke Palfinger HPSC-E systeem wat de chauffeur ontzorgt daar dit systeem in kritische situaties ingrijpt zodat er te allen tijde veilig gewerkt kan worden. Verder rekent dit systeem per centimeter uitgeschoven steunpoot de maximale hefcapaciteit van de kraan uit. De conservering bestaat uit het Palfinger KTL systeem wat staat voor Kathodische Dompelbad Lakbehandeling. Dit draagt ertoe bij dat een Palfinger een hogere restwaarde genereert daar oxidatie hierop geen vat krijgt. 

Het geheel is opgebouwd op een Volvo FM. 

DEEL HET