Elenbaas importeert lichte opbouwen Lamberet

Carrosseriebouwer Elenbaas, importeur van Lamberet, gaat ook de kleinere opbouwen van de Franse producent importeren. Dat zijn dus bakopbouwen op grote bestelauto's, in het segment van 3,5 - 7,5 ton GVW.

Van de Mercedes Sprinter tot de nieuwe Peugeot Expert kan Lamberet via Elenbaas zorgen voor een geïsoleerde opbouw, Frigoline geheten, met een koelmachine van naar keuze Kerstner, Carrier of Thermo King. Er is ook een Frigoline PRO variant, waarbij er sprake is van een versterkte stootplint en waarbij het achterkader met extra rubber beschermd wordt.

Een andere mogelijkheid is de Easyfit isolatiekit. Met dit kant en klare pakket kan vooral inbouwtijd worden bespaard. Dat betekent dat er snel geschakeld kan worden wanneer er een bakwagen op maat gebouwd moet worden. Volgens Lamberet zijn een hoog laadvermogen en een hoge isolatiewaarde een kenmerk van deze opbouwen. Ook hier kan uit voornoemde koelmachineleveranciers gekozen worden.

Steeds vaker wordt er volgens Elenbaas door klanten gekozen voor een Frigoline laadbak voor een platform cabine voertuig. ''Het voordeel hiervan is de lage instap, er is daardoor geen laadklep nodig en er is sprake van een meer gestroomlijnd voertuig. Als de truckleverancier geen ander voertuig heeft geïntroduceerd, dan zijn de laadbak en de koelmachine over te bouwen op een nieuw voertuig'', legt Elenbaas uit.

Opvallend aan de opbouw zijn de achterdeuren die desgewenst a-symmetrisch kunnen worden gemaakt. Alle kits en laadbakken zijn klant specifiek in te richten met gewenste extra opties, zoals zijdeuren, bindrails, tussenschotten, laadklep, en opklapbare schappen. 

DEEL HET