Elektrische koeltrailer voor Dailycool

Dailycool heeft een primeur in huis met de eerste volledig elektrisch koelende trailer van Nederland. De oplegger is uitgerust met de Thermo King Advancer-e koelunit zonder dieselmotor.

De oplegger is eigendom van RTR en wordt ingezet door Dailycool. “Door volledig elektrisch te gaan en nieuwe technologie toe te voegen die ons wagenpark toekomstbestendig maakt zonder afbreuk te doen aan de koelkracht en operationele efficiëntie, hoefden we niet lang na te denken”, aldus Wilbert de Graaff, eigenaar van RTR. “We willen de beste, meest efficiënte en milieuvriendelijke producten, service en ondersteuning hebben die er op de markt is, en deze beschikbaar stellen voor onze klanten. We wisten dat we de nieuwe Advancer-e in ons wagenpark moesten hebben op het moment dat Thermo King hem introduceerde. En dit is slechts een eerste stap in een langere reis voor ons.”

“Advancer-e is ontworpen om de realisatie van CO2-neutrale opleggerwagenparken te versnellen. Het bevat een motorloze en elektrische architectuur met alle functies die de Advancer-units tot de meest efficiënte koelsystemen voor opleggers op de markt maken”, aldus Colm O’Grady, trailer product leader bij Thermo King. “Het is opbeurend om te zien hoe de nieuwe technologie wordt toegepast door bedrijven die ernaar streven om een verandering door te voeren en de industrie naar elektrificatie en duurzamere vormen van transport te leiden.”

De elektrische koelmotor wordt aangedreven door het Thermo King e-Pack. Dit systeem is compatibel met alternatieve krachtbronnen zoals de Thermo King AxlePower unit en de Frigoblock oplossingen. 

Met zijn volledig elektrische architectuur kan één Advancer-e-unit de CO2-voetafdruk van een opleggerwagenpark met tot wel 10 ton CO2 per jaar verminderen. De Advancer-e is compatibel met elke trekker voor leveringen in de stad of voor langeafstandstransporten en garandeert geen directe emissies, een fluisterstille werking en minder bewegende onderdelen, wat lagere algemene onderhoudsvereisten en lagere kosten betekent. De flexibiliteit van de Advancer-e stelt transportbedrijven in staat om de veranderende emissiearme wetgeving meer dan een stap voor te zijn. 

DEEL HET