Elcar Schuifzeilopbouw met Fassi autolaadkraan

Carrosseriebedrijf Elcar uit Meerkerk heeft een bijzondere opbouw afgeleverd aan Van Noordenne Groep uit Hardinxveld-Giessendam. Het gaat om een schuifzeilopbouw met een Fassi 27,5 ton/meter kraan.

Op basis van een DAF CF400 FAQ 8x2 truckchassis is een laadbak gemonteerd met speciale voorzieningen voor het zekeren van glasbokken. Om het glas schoon en droog te kunnen vervoeren is er een Edscha beugel-schuifkap gemonteerd. Deze schuifkap loopt in een aluminium rail die tegen het randprofiel gemonteerd is. Om de laadvloer lengte optimaal uit te kunnen nutten wordt de schuifkap achter d.m.v. draaibare draagarmen, voorbij de laadvloer geschoven. Hierdoor is lading in de gehele laadruimte bereikbaar voor de autolaadkraan. Door middel van een hulpframe kan de gehele schuifkap tevens eenvoudig afgezet worden.

Onder het frame zijn R.V.S. kisten met laden en schuifkisten aangebracht voor het opbergen van allerlei accessoires. Het frame van de laadbak is duurzaam behandeld. Het geheel is eerst gestraald en vervolgens gescoopeerd en afgespoten in een 2 componentenlak.  

Elcar, tevens dealer van Fassi autolaadkranen, heeft de allernieuwste Fassi  F275A.2.23 e-dynamic kraan geleverd en gemonteerd. Dit is de nieuwe 3 x hydraulisch uitschuifbare kraan met een zuiver hefmoment van 24,7 ton/meter. Deze kraan behoort tot de nieuwste XE- en XHE-dynamic generatie, waarbij de kranen een nog groter hijsvermogen hebben. 

 

 

DEEL HET