Ekeri combi voor Eijgenhuijsen Precisievervoer

Carrosserie Elenbaas uit Poortvliet heeft voor Eijgenhuijsen Precisievervoer uit Ruurlo een Volvo FH voorzien van een Ekeri opbouw, en een bijpassende aanhangwagen. Deze typisch Scandinavische opbouw combineert de voordelen van een geïsoleerde dichte laadbak met de mogelijkheid om van de zijkanten te laden.

De Ekeri opbouw heeft een inwendige hoogte van 2700mm, terwijl die in de aanhangwagen zelfs 2870mm is. Door de kennis en knowhow van Ekeri is er bijna geen verlies tussen de inwendige maat en de insteek-hoogte. Beide laadbakken zijn aan het kopschot voorzien van een nis waarin de koelmachine is gemonteerd.

De motorwagen is voorzien van een achtervouwende, 4-tons laadklep in groot volume uitvoering waardoor er ruimte is voor de onderbouw-koppeling. De aanhangwagen is een compleet product van Ekeri. Door de flexibiliteit van Ekeri is de aanhangwagen volledig op klantenwens uitgevoerd. Beide voertuigen zijn voorzien van een op maat gemaakte side-skirt met geïntegreerde achteruitrijdlampen en zijverlichting.

Carrosserie Elenbaas is importeur van het Finse Ekeri voor Nederland.

DEEL HET