Eigen telematicasysteem van Kögel

De systeem van Kögel verbindt de telematica van de trailer met de diagnose van het remsysteem en integreert daarnaast nog meer voertuiggegevens in de analyse. Via het eveneens nieuwe Kögel-webportaal, of een wagenparkbeheersysteem, kunnen transporteurs naast de standaard 'PosControl'-telematicagegevens zoals plaatsbepaling, rijtijden en trajectverloop en geofencing, nog meer gegevens in realtime opvragen.

'EBSControl' levert informatie over het elektronische remsysteem (EBS) via RSS-feeds evenals de kilometerstand, de snelheid, de asbelasting, de bandenspanning en de remslijtage. Met 'TrailerControl' kunt u controleren of de oplegger gekoppeld of ontkoppeld is, of de deuren van de oplegger open of gesloten zijn, of het contact aan of uit is en tevens kan de gebruiker de accustatus bekijken. 'TempControl' helpt bij de bewaking en regeling van de temperatuur in de koelruimte, bij de onafgebroken documentatie van de koelketen en het systeem informeert over bedrijfs- en onderhoudscyclus. Ook kan hiermee de temperatuur van het asfalt in een kipper oplegger bewaakt worden.

Kögel Telematics is leverbaar voor alle trailers van Kögel. Afhankelijk van het type oplegger variëren natuurlijk de mogelijkheden van de overdraagbare gegevens, de optionele hardwareconfiguratie en de prijs, verduidelijkt Kögel.  

DEEL HET