Eigen dubbellucht as van Veldhuizen

Veldhuizen Wagenbouw uit Groenekan denkt mee in het efficiënter maken van het vervoer van bouwmachines. Dit heeft geleid tot een nieuwe dubbellucht fuseegestuurde traileras die een toegestane aslast heeft van tien ton. 

Het type lage oprijwagens waarvoor deze as is bedoeld, hebben een laadvermogen van maximaal 18 ton. Om dit laadvermogen te verhogen heeft Veldhuizen Wagenbouw in eigen beheer een dubbellucht as ontwikkeld voor 17,5” banden. Voor een comfortabel rijgedrag is de fuseepen ver naar buiten geplaatst, zodat er tijdens rijden over oneffenheden weinig krachten ontstaan in de stuurinrichting.

De nieuwe as wordt geplaatst op een asafstand van 1,81m en wordt uitgevoerd met vier banden in de maat 245/70R17,5”, zodat er een toegestane aslast ontstaat van 10 ton.  Het totaalgewicht wordt zo 31,5 ton. Bij een eigen gewicht van 10.300 kg wordt het laadvermogen 21 ton.

De oprij CF 32-90 heeft een bakmaat van 9,00x2,55m. en een laadvloerhoogte van 88 cm. De oprij CF is te leveren met standaard oprijgoten van 2,30m en een oprijhoek van 12°.

Er is ook een uitvoering met twee oprijkleppen leverbaar. Deze zijn uitgevoerd inclusief een stootbalk, verlichting en een kentekenplaat. Zo kan er ook legaal gereden worden met lading die uitsteekt.   

DEEL HET