Eerste gestuurde opleggers van Lamberet geleverd

De eerste gestuurde opleggers van Lamberet zijn onlangs door de Nederlandse importeur, Carrosserie Elenbaas uit Poortvliet, afgeleverd. L. van ’t Hof Transport, PVS Transport en Brand & Van Rhoon Transport mogen zich de trotse eigenaar van deze nieuwste generatie gestuurde opleggers met maximale binnenhoogte noemen.

De gestuurde Lamberet oplegger heeft een inwendige hoogte van 2700 mm, op schotelhoogte 1100 mm. De geavanceerde nieuweling staat op 55-serie banden. Het stuursysteem is elektrisch/ hydraulisch van VSE uit Veenendaal, standaard voorzien van een centrale smering en als optie te voorzien van een automatisch lift-as systeem, met wegrijhulp op de eerste as.

Het voordeel van dit systeem voor Lamberet is dat er aan het chassis geen noemenswaardige veranderingen hoefden plaats te vinden. Hierdoor kon deze uitvoering zo in het productieproces worden opgenomen. Het resultaat is een turn-key concept, af fabriek volledig voorzien van alle gewenste opties van de klant. Los van de inbouwvoordelen was het ook belangrijk om een beproefd systeem te integreren wat zijn waarde al bewezen had onder extreme weersomstandigheden.

Voordelen

Naast elektro-hydraulische besturing is er geen mechanische verbinding tussen opleggerkoppeling en gestuurde as. Dit bespaart hoogte, gewicht en onderhoudskosten, zegt Elenbaas. Verder is het stuursysteem volgens Elenbaas  onderhoudsvriendelijk en is de besturing actief bij voor- en achteruitrijden. Vanaf 55 km/h is er sprake van automatische centrering. Dit zorgt voor dezelfde stabiliteit als een oplegger met starre assen. De snelheidsafhankelijke stuurkarakteristiek zorgt voor een optimale stuurhoek onder alle omstandigheden. Het stuursysteem is een autonoom systeem, er is slechts één extra connector op de trekker nodig. Er is sprake van automatische aanpassing aan het systeem aan de buitentemperatuur: dit waarborgt probleemloze werking bij extreem lage temperaturen.

Klant specifieke opties, aanpassingen die niet bij Lamberet in Frankrijk kunnen worden geleverd, monteren of passen de technici van de Nederlandse importeur Carrosserie Elenbaas aan. Denk hierbij aan kisten, verlichting, spuitwerk e.d. Omdat er geen aanpassingen in de vloer gedaan hoeven te worden, houden deze gestuurde opleggers volgens Elenbaas een zeer goede isolatiewaarde. Ze worden standaard voorzien van een FRC-certificaat.  

DEEL HET