Ecocombi Combitrain voor Duitsland

Ecocombi in Giessen introduceert een speciale B-Double combinatie die voldoet aan de Duitse eisen voor de draaicirkel. Hiermee claimt Ecocombi een combinatie te bouwen die voor gebruik in zowel Nederland als Duitsland geschikt is. De combinatie voldoet aan de BO Kraftrkreis draaicirkel eis van 12,50 meter.

Nederland is een draaicirkel van 14,5 meter toegestaan. Dit maakt het toepassen van een standaard Nederlandse Combitrain niet mogelijk. In Duitsland wordt daarom veel de combinatie; bakwagen – (gestuurde) dolly – oplegger toegepast. Deze is zonder speciale aanpassingen echter niet toegelaten in Nederland.

Ecocombi heeft de Combitrain volledig opnieuw ontwikkeld en geschikt gemaakt voor grensoverschijdend gebruik. Dus zowel voor gebruik in Nederland als in Duitsland. Door het toepassen van een elektro-hydraulisch stuursysteem op beide assen wordt voldaan aan de strenge Duitse wetgeving. Ook bij deze Combitrain kunnen er verschillende opbouwen gekozen worden: plywood, schuifzeil of koelopbouw. Een ondervouwende laadklep behoort ook tot de mogelijkheden.

De Combitrain kan ook  als individueel voertuig ingezet worden, de baklengte van 8 meter komt overeen met de baklengte van een gangbare bakwagen. In Nederland rijdt deze Combitrain al vele jaren naar volle tevredenheid. Vooral het feit dat de Combitrain ook als los voertuig ingezet kan worden is voor veel klanten belangrijk.

DEEL HET