Dubbellucht fuseegestuurde as voor DAF CF van Veldhuizen

Veldhuizen Wagenbouw heeft een eigen dubbellucht fuseegestuurde as ontwikkeld voor de DAF CF. De 17,5 inch as is goed voor 10 ton.

Voor het transport van met name bouwmachines heeft Veldhuizen deze as ontwikkeld. Door toepassing van de extra as op een afstand van 181 cm van de aangedreven as ontstaat er een voertuig met een laadvermogen van 21 ton. maximale GVW van deze drie assige DAF CF bedraagt 31,5 ton. De fuseepennen zijn extra ver naar buiten geplaatst waardoor oneffenheden in het wegdek vrijwel geen invloed hebben op het stuurgedrag van de gedwongen bestuurde as.

Door toepassing van vier 245/70R17,5 inch banden ontstaat er een toegelaten aslast van tien ton. Hiermee wordt de DAF CF bijzonder interessant als oprijwagen. Veldhuizen levert deze DAF CF met een bakmaat van 900 x 255 cm met een vloerhoogte van slechts 88 cm. Er zijn verschillende oprijgoten leverbaar met diverse oprijhoeken. Ook is er optioneel een dubbele oprijgoot leverbaar met stootbalk, verlichting en kentekenplaat voor het legaal vervoeren van uitstekende lading.

Tijdens de Technische Kontact Dagen in Almere zal Veldhuizen Wagenbouw uitvoerig uitpakken met onder meer dit voertuig. De TKD wordt gehouden van 26 tot en met 28 mei.

DEEL HET