Dubbeldeks aanhangwagen voor veetransport

Transport- en Carrosseriebedrijf Schaap uit het Friese Tijnje heeft een drie assige middenas- aanhangwagen gebouwd voor veetransport. De drie asser is voorzien van Tridec wielophanging waardoor er optimaal gebruik van de beschikbare hoogte kan worden gemaakt.

De aanhangwagen is voorzien van een dissel die gebouwd werd door Draco in Sneek. Het bijzondere is dat deze centrale dissel tevens fungeert als opslag van perslucht voor het remsysteem. Door de uiterst efficiente bouwwijze was daar elders geen plaats voor. Carrosseriebouwers Schaap bracht verder de watertanks voor het drinkwater van het vee aan in de omlijsting van voor- en achterportaal, ook in verband met de ruimte. Hierdoor is er zo'n 250 liter drinkwater aan boord wat voldoende is voor de maximaal 23 koeien die vervoerd kunnen worden.

De opbouw van de aanhangwagen meet 790 cm exclusief de laadklep. Die werd gebouwd door Sycono uit Deurne. De aanhangwagen is voorzien van een hydraulische tweede laadvloer waardoor de beide dekken voldoende stahoogte bieden voor het reinigen. Tijdens het transport bedraagt de hoogte twee keer 183 cm. De aanhangwagen is verder voorzien van ventilatoren en voerluiken. Voor de bovenste laag is er een voerluik in het dak aangebracht. Een uitklapbare arbo-vriendelijke ladder tegen het kopschot verschaft toegang tot het dak.

DEEL HET

Meer over...