Dubbel uitschuifbare aanhanger bij Draco

 

Draco uit Sneek toont twee voertuigen op de stand tijdens de BedrijfsautoRAI. Het meest opvallend is een dubbel uitschuifbare drie-assige aanhangwagen die besteld werd door klant Pax Transport. De aanhangwagen is met een laadvloer van 80 cm bijzonder laag en is voorzien van extra rongposities en sjorogen. Verder zijn er twistlocks aangebracht.

 

Bijzonder is dat de aanhangwagen voorzien is van een uitschuifsysteem met een dubbele ligger. Hierdoor ontstaat een stabieler geheel maar bovendien is het hierdoor mogelijk om lading in het middendeel lager te laden. Tijdens het vervoer van bijvoorbeeld een boot kan een eventuele kiel of een schroef in het midden tussen de uitschuifkokers in geladen worden waardoor de totale hoogte verminderd wordt.

 

De aanhangwagen kan in het middendeel 2250 mm verlengd worden en achter nog een keer 1000 mm. Naast deze bijzondere aanhangwagen toont Draco ook een link die de basis vormt van een B-Double. De drie assige link is voorzien van een uitschuif chassis en is geschikt voor standaard 13,60 meter lange opleggers.

 

DEEL HET