Drie nieuwe trailermodellen van Kässbohrer

Op de Nufam-beurs in Karslruhe onthulde Kässbohrer drie nieuwe trailermodellen. Het gaat om een bulktrailer, een semi-dieplader en een kipper. De gang van zaken illustreert wederom de breedte van het aanbod van deze bouwer.  

De nieuwe bulktrailer heeft een laadvermogen van 60 kuub en is volgens Kässbohrer de lichtste in zijn klasse. Er is ook een variant beschikbaar van 40 kuub. Verder komt Kässbohrer met een twee-assige semi-dieplader voor het vervoer van (land)bouwmachines die op grote wielen staan. Daarvoor beschikt de nieuwe dieplader over diepe wielkuipen om binnen de hoogtevoorschriften te blijven. De laadlengte bedraagt 6,60 meter en de kingpin druk is maximaal 18 ton. De assen zijn gestuurd en zijn technisch goed voor twaalf ton. Vanwege de asbesturing ontstaat een stuurhoek van maximaal 42 graden.

Tot slot komt Kässbohrer met een twee-assige kipper die meer bedoeld lijkt voor de Duitse markt. Het laadvermogen bedraagt 26 ton, wat te danken is aan hogere maximale aslasten. De trailer heeft verder een hulpframe wat trillingen en lawaai tegen moet gaan en dat de stabiliteit van de trailer moet verbeteren. Dit is met name van belang bij achteruit rijden en kippen. De opbouw is voorzien van diverse maatregelen om ervoor te zorgen dat bij het kippen geen lading in de bak achter blijft. 

DEEL HET