Drie Lamberet primeurs op Solutrans

Lamberet Trailers pakt flink uit tijdens de Franse bedrijfsautobeurs Solutrans. Het Franse merk is al langere tijd bezig met verdere diversificering van het traileraanbod. In Lyon, voor Lamberet min of meer een thuiswedstrijd, toonde men een koeltrailer met GDP-Pharma goedkeuring, een koeltrailertrailer met huckepack mogelijkheid en een tweetal nieuwe citytrailers met stuursysteem op de laatste as.

Lamberet is een van de weinige aanbieders die een koeltrailer kan bouwen specifiek bedoeld voor bepalde typen wegvervoer. Door de modulaire bouw in de fabriek, kan Lamberet naar hartenlust componenten van trailers uitwisselen. Zo heeft de nieuwe huckepack koeltrailer een achterportaal dat we kennen van de Heavy Duty trailer van dit merk. De nieuwe trailer heet SR2R en heeft naast de bekende versterkingen aan het chassis daar waar de trailer van de weg getild wordt om op de trein gezet te worden, ook versterkingen aan de bovenkant, precies boven de aanpassingen aan de onderkant. Daardoor ontstaat een sterker geheel, wat getuige de polyester techniek voorkomt dat de body van de trailer kan beschadigen tijdens het tillen.

Lamberet speelt ook in op de recentelijk aangescherpte eisen ten aanzien van het vervoer van medicijnen in Europa. Daartoe komen de Fransen met een nieuwe variant van de SR2 met een geavanceerde koeling waardoor aan de eisen voldaan kan worden.

Een thema op Solutrans is dat van Citytrailers. Trailers van ruim tien meter voorzien van een enkele, gestuurde as. Lamberet toonde een trailer voorzien van X-Steering, een twee asser die in twee varianten geleverd kan worden. Een versie van 10,10 meter waar 24 pallets in kunnen en een versie van 11,30 meter, die 27 pallets mee kan nemen.

Genoemde Lamberet trailers komen op termijn alle op de Nederlandse markt. De importeur van Lamberet trailers is Carrosseriebedrijf Elenbaas uit Poortvliet.

 

 

DEEL HET