Draco B-Double linktrailer voor BK Trans

Draco Wegtransportmiddelen uit Sneek heeft voor BK Trans uit Bodegraven een linktrailer gebouwd met een Heiwo opbouw. De oplegger is voorzien van een schuivende carrosserie, een laadklep en een Carrier koelmachine en is goedgekeurd voor toepassing in een Duitse LZV-combinatie met een 13,60 oplegger.

Deze linktrailer, door Draco slider genaamd, is de derde oplegger van dit type die geleverd is met twee gestuurde assen. Daardoor is dit type Draco linktrailer geschikt voor de Duitse LZV eisen in combinatie met een starre 13,6 mtr volgoplegger. Uniek aan de oplegger voor BK Trans is dat het de eerste van dit type is die is uitgevoerd met een onderschuif laadklep en een koel-unit tegen het kopschot. Vanwege de beperkte ruimte hebben de Draco engineers alles uit de kast moeten halen om dit te realiseren. 

De oplegger is uitgerust met fuseegestuurde SAF-assen en het Tridec EF-S stuursysteem. Dat is een elektronisch aangestuurd hydraulisch stuursysteem dat tevens met een afstandsbediening vanuit de cabine te bedienen is. Dit maakt de combinatie wendbaar en flexibel. Dankzij de toepassing van dit stuursysteem blijft de linktrailer in combinatie met een starre 13,60 oplegger binnen de lijnen van het BO Kraftkreis zoals de Duitse wetgever dat eist.

De linktrailer is onder meer voorzien van een liftende eerste as, aluminium wielen en een luchtbediende opleggerschotel.  

DEEL HET