Dr. Bernard Krone overleden

Vanmorgen, vrijdag 14 oktober is Dr. Bernard Krone op 82-jarige leeftijd overleden na een kort ziekbed.  De heer Krone was de grondlegger van Krone Group, een internationale onderneming in de landbouwtechniek en de transportsector met meer dan 7.000 medewerkers. 

Dr. Bernard Krone werd beschouwd als een visionair en als een man van actie. Zijn levensmotto werd geïnspireerd door de filosoof Dante Alighieri: "De een wacht tot de tijden veranderen, de ander grijpt ze en handelt", en hij handelde – natuurlijk. Hij ontwikkelde het bedrijf voortdurend en nam baanbrekende beslissingen om het bedrijf te diversifiëren: naast het betreden van de bedrijfswagensector, vestigde hij onder andere zelfrijdende technologie in de landbouwtechniek en specialiseerde hij het bedrijf Krone in voederoogsttechnologie. Zo gaf hij decennialang vorm aan de bedrijfsgroep, ontwikkelde hij producten en zette hij de koers uit voordat hij in 2010 officieel met pensioen ging en het roer overdroeg aan zijn zoon Bernard Krone de vierde. Met de vervroegde regeling van de bedrijfsopvolging ten voordele van de Krone Group toonde hij opnieuw een ondernemende vooruitziende blik. Zijn belangrijkste advies aan zijn opvolger: "Blijf altijd de smid uit Emsland zoals je overgrootvader, je grootvader en je vader."

Politiek correct

Tekenend voor Dr. Berard Krone was dat hij altijd oog had voor iedereen, zowel klanten als eenvoudige journalisten. Ook na jaren wist hij steevast wie hij voor zich had en hoe officieel het programma ook was, hij had altijd tijd voor een praatje., zoals bijgaande foto gemaakt in Hardenberg in 2019 laat zien. Daarbij was hij vaak erg direct, bijvoorbeeld als hij vroeg naar onze mening over een nieuwe ontwikkeling. ,,Geen politiek correct antwoord graag, maar wat vind u er echt van?'' was zo'n vraag. 

Norfrig, Gigant, Brüggen

Onder het bewind van Bernard Krone de derde is het bedrijf fors gegroeid. Met de overname van Norfrig begin deze eeuw werd Krione een voorname speler in koeltrailers. Verder nam Krone Gigant over, om assen met eigen logo te kunnen bouwen en verkopen. Ook wissellaadbakkenbouwer Brüggen kwam in bezit van het familiebedrijf. 

Met het overlijden van Dr. Bernard Krone verliest de trailerwereld een markante persoonlijkheid en een groot visionair. Trailertotaal.nl wenst alle betrokkenen sterkte met dit verlies.

 

DEEL HET