Doorlaad-LZV van Heiwo voor PT-Creations

Plantenspecialist PT-Creations uit Wijk en Aalburg heeft een indrukwekkende LZV in gebruik genomen die is opgebouwd door Heiwo. Als trekkende machine fungeert een Scania S580.

Op dit Scania V8 chassis heeft Heiwo een isotherme carrosserie geplaatst, Daarachter volgt een HTF dolly met een Heiwo gestuurde volgoplegger met liftas. Het doorladen van deze LZV gaat door middel van de laadklep van de truck die in de volgoplegger gelegd kan worden, hiervoor zijn af fabriek zogenaamde vleugels aan de zijkanten van de laadklep gemaakt. De topkleppen zijn electro pneumatisch te bedienen.

Compleet afgewerkt

Het geheel is zeer compleet afgewerkt, met contourverlichting onder en boven in de profielen, roestvrijstalen gesloten zijafscherming, vloer/dak rails, bloemenkar goten etc. Bij zowel de truck als bij de oplegger zijn Eberspächer Hydronic 10 kachels in roestvrij stalen kisten gemonteerd met uitblaasopeningen in de vloer. Bob Kranen uit Heeswijk Dinther tekende voor het spuitwerk. Oorspronkelijk werd de Scania in zwart geleverd, maar de klant koos ervoor om de Scania in dezelfde kleur als zijn eigen nieuwe auto te spuiten.  

PT-Creations

PT staat voor Peter Timmermans die van oorsprong een handelskwekerij opzette, voornamelijk met coniferen. Het bedrijf ontwikkelde zich gaandeweg richting zogeheten plant-arrangementen, waarbij de klant diverse planten in één pot aanschaft. Voor het vervoer van en naar klanten en de veiling beschikt PT-Creations over een aantal eigen vrachtwagens. Binnenkomende goederen (import van decoratiemateriaal) worden in de Rotterdamse haven na aankomst overgeladen op kleine schepen en vervoerd naar een terminal in Gorinchem. Van daaruit vervoert PT-Creations de containers met eigen auto’s naar het magazijn in Veen.  Het bedrijf beschikt op de bloemenveiling in Aalsmeer over een eigen hal. Deze nieuwe LZV gaat in Nederland en Duitsland rijden tussen de thuisbasis en diverse bloemenveilingen.

DEEL HET