Digitaal CMR via QR-code op trailer Krone

Het Oostenrijkse transportbedrijf LKW Walter heeft de papieren CMR in de ban gedaan. Voortaan gebruikt het bedrijf alleen nog de digitale eCMR. Hiervoor hebben ze nauw samengewerkt met Krone Trailers.

Het proces is vrij simpel, verklaren Krone en LKW Walter. Via een QR-code op de trailer heeft elke belanghebbende partij simpel toegang tot vrachtgegevens. Door de code te scannen met een telefoon of een ander apparaat krijgt iemand toegang tot Krone Smart Assistant. Hiermee heeft men niet alleen toegang tot de eCMR, maar ook tot documentatie van de trailer en de chauffeursapp van LKW Walter.

Versimpelen
De eerste trailers zijn ondertussen voorzien van de QR-code. LKW Walter is daar erg blij mee: zij willen het hele proces zoveel mogelijk digitaal maken. “Met de eCMR zijn wij het eerste transportbedrijf die de meest belangrijke begeleidende documenten digitaliseren voor alle transport”, aldus Michael Gschwandtner, directeur Digital Business bij LKW Walter. “Dankzij deze innovatie besparen onze klanten tijd en geld en wordt de administratie versimpeld.”

Het versimpelen van de administratie is niet de enige reden om het eCMR in te voeren. Door de documentatie digitaal te maken, zorgt LKW Walter ervoor dat iedereen altijd over dezelfde informatie beschikt. Bovendien zorgt het weghalen van papieren documenten voor minder fouten. Bovendien is het digitale CMR goed voor het milieu: LKW Walter bespaart hiermee per jaar zo’n zes miljoen blaadjes papier.

De introductie van de eCMR door LKW Walter en Krone wordt gezien als een belangrijke stap in de logistiek. Het verandert de communicatie binnen de supply chain aanzienlijk. LKW Walter is trots op deze innovatie: “De eCMR benadrukt onze pionierende rol in de transportwereld en onderstreept onze doelen om klanten simpele oplossingen te bieden en door innovatie de logistieke wereld te veranderen”, aldus Michael Gschwandtner.

DEEL HET

Meer over...