De Jong met Triple Dolly naar Gorinchem

De Jong Trailerfabriek JTF uit Vuren komt met een verbeterde 'Triple Dolly' container LZV naar Transport Compleet in Gorinchem. Twee jaar geleden werd dit concept geïntroduceerd en inmiddels kent De Jong een aantal tevreden klanten die gebruik maken van deze multifunctionele LZV.

Het gaat bij de Triple Dolly om een containerchassis, dat uit kan schuiven van een gewone, 16,5 meter lange combinatie naar een LZV van 25,25 meter. Martin Boom van Rien Boom Transport uit Schelluinen was betrokken bij het ontwikkelingstraject. Martin: “We hebben eerst vier maanden met een prototype gereden. Daarna hebben we de eerste besteld. Onze Triple Dolly werd in november 2015 geleverd. In de afgelopen tijd zijn door JTF nog verschillende kleine aanpassingen gedaan. Nu werkt de oplegger perfect en ik denk erover om een tweede Triple Dolly aan ons wagenpark toe te voegen.” 

“Hans van der Hagen is de vaste chauffeur op onze LZV. Hij ziet het als een uitdaging. Veel kleine aanpassingen zijn doorgevoerd op basis van zijn ervaringen in de dagelijkse praktijk. Bij de planning houden we rekening met de extra tijd, die nodig is. We rekenen met een kwartier extra bij in- of uitschuiven en een kwartier per adres voor afkoppelen. Met de Triple Dolly kunnen we bijvoorbeeld ’s morgens een 20 en een 40 voets container lossen in het Noorden van het land. Daarna schuiven we in, om in Duitsland een 40 voet op te zetten voor Rotterdam. Met de Triple Dolly hoeven we nooit ergens een deel te laten staan. Dat is een groot voordeel. Een ander groot voordeel is, dat onze gewichtsverdeling onder alle omstandigheden goed is. De meeste LZV’s kunnen een geladen 40 voet container alleen achterop laden. Zeker onder winterse omstandigheden is dat gevaarlijk. Wij schuiven in om te laden en de gewichtsverdeling is dan weer perfect met minimaal 20% van het totaalgewicht op de aangedreven as. We rijden nu een jaar met de Triple Dolly. De planning moest eraan wennen, onze klanten keken in eerste instantie vreemd op, we hebben een aantal routes verkend en verschillende technische aanpassingen doorgevoerd. En nu functioneert onze Triple Dolly perfect.”

De Jong presenteert de verbeterde Triple Dolly tijdens Transport Compleet in Gorinchem.

DEEL HET

Video's van De Jong met Triple Dolly naar Gorinchem

  • Video bij:De Jong met Triple Dolly naar Gorinchem